sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

15. Mitä kaikkea tennispallolla voi tehdäkään?

Pääsiäisen alla kumppanini lainasi työpaikaltaan pilkkivälineet. Raatokärpäsen toukatkin hän sai työkaveriltaan. Auringonpaistetta riitti koko pitkän viikonlopun ja yhtenä päivänä lähdettiin sitten viereisen lammen jäälle pilkkiretkelle. Kahvit ja eväät mukaan reppuun ja menoksi! Roxie oli tietenkin vapaana mukana ja suussaan hän otti mukaan tennispallon.

 
 


Jäälle mennessämme teimme rannalle nuotion, jotta takaisin tullessa voidaan paistaa hiilloksella soijamakkaroita. Ensimmäiset kairatut reiät nostivat jäälle vain pohjamutia ja mädänneen kananmunan tuoksut! Oltiin liian lähellä lammen pohjukkaa, ja paksun jään alla ei ollut juurikaan vettä. Toisella kertaa onnisti paremmin ja vettä oli jo tarpeeksi. Roxie oli koko ajan innokkaasti mukana seuraamassa mitä milloinkin tapahtuu. Kairaa Roxie ei ollut aiemmin nähnyt ja välillä Roxie tunkikin kuononsa aivan liian lähelle..



 
 
Aurinkolasit reissulta unohtui ja välillä oli kovin kirkasta. Mutta ulkona oltiin ja aurinko lämmitti kuitenkin todella mukavasti.  Roxie viihtyy hyvin ulkona ja varsinkin silloin kun mukana on jokin lelu. Palloa heiteltiin välillä ja silloin kun ei heitelty, niin Roxie vinkui heittämään sitä tai laittoi sen avantoon. Jos kala olisi syönyt niin pallo olisi vaikeuttanut kalan ylössaantia jonkin verran. Enemmän vaikeuksia olisi tuottanut myös se jos Roxien kuono oli reiässä! Lyhyen kuononsa takia Roxie ei saanut palloa avannosta itse vaan meidän piti poimia se sieltä pois.
 
 
Mitäs täältä löytyy?

Reissun parhaana antina oli tietenkin mukava ulkoiluretki kumppanin kanssa, mutta oli myös mukavaa kokeilla pilkkimistä pitkästä aikaa. Edellisestä ja tähän asti ainoasta kerrasta kun alkaa olla vuosikymmeniä! Kalaa tuosta pienestä lammikosta ei näytä tulevan talvella eikä kesälläkään. Viimeisimmät saaliit on loppukesästä kun katiskaan oli jäänyt piisami.. Jäällä ollessamme naapuri tuli jäälle hiihtämään ja huuteli meille, että ei siitä kaloja tule, toiselta puolen lampea ehkä todennäköisempää. Mutta emme olleet siellä kalan perässä vaan nauttimassa säästä, yhdessäolosta ja hyvistä eväistä. Leivät, kahvit yms. nautittiin pilkkiessä ja rannalle palatessa sytytettiin nuotiomme uudestaan ja paistoimme soijamakkaroita alempana olevan kuvan mukaisesti polvet höyryten. Ei niistä makkaroista parempia tullut nuotioon heittämälläkään! (makkaraa jos paistaa irtonaisena tikun päällä, niin se ei välttämättä siinä kestä ;) )

Roxien pallo katosi jossain vaiheessa heittelyn ja avannossa uiton aikana

Tuleeko kalaa paremmin jos avantoon kurkkii?

Sää kohdallaan


Eväänä soijanakkeja

Eikö mulle oo mitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti