lauantai 2. huhtikuuta 2016

124. Terveydentekijät?

Riisiproteiini on korkealuokkainen kasviperäinen proteiini. Sen raaka-aineena on käytetty täysjyväriisiä, joka on ensin idätetty parhaan mahdollisen imeytymisen ja ravinnetason saavuttamiseksi. 
Jauhe on runsasproteiininen (70%) mutta pelkän proteiinin lisäksi se sisältää vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä laadukkaita rasvoja. Riisiproteiini tuntuu suuhun hieman jauhoiselta, koska se sisältää runsaasti (7%) täysjyväriisin liukenematonta kuitua. Verrattuna eläinperäisiin proteiineihin riisiproteiini saattaa olla huomattavasti vähemmän allergisoiva ja sopiikin paremmin herkemmille yksilöille. 

Riisiproteiinista on tullut yksi osa aamupalaamme, tai aamupalamme. Kiireisenä aamuna ei aina ehdi syödä muuta kuin napata riisiproteiinijuoman mukaan. Juoma pitää kuitenkin nälän hyvin poissa lounaaseen. Kokeilin jauhetta tänään ensimmäistä kertaa maidon ja mustikkakeiton kanssa, niin siitä tuli jo melkein hyvänmakuista.. Veden kanssa sekoitettuna juoma jää kovin jauhoisen makuiseksi. Suklaan makuisena en ole riisiproteiinia vielä maistanut, mutta varmasti kokeilen jossain vaiheessa. 

ARGI+ on innovatiivinen ravintolisä, joka on kehitetty erityisesti sinulle, joka elät aktiivista elämää. Sisältää aminohappo L-arginiinia sekä mehu- ja hedelmäuutesekoituksen hedelmistä ja marjoista, muun muassa mustikoista, vadelmista, viinirypäleistä ja granaattiomenoista. Antaa sinulle lisäksi päivittäisen annoksen vitamiineista C, D, B6, B12 ja foolihappo.

Argi+ on meillä käytössä kokeiluluontoisena ravintolisänä. Aminohappolisänä ja B12-lähteenä helppo vaihtoehto sekoittaa aamuiseen juomaveteen, mutta makuelämyksenä ei hivele makuhermoja. Toiset pitävät mausta, toiset eivät.

Vihreää ruokavalioomme tuo lehtikaali ja siitä tekemämme smoothie. Lehtikaali on monikäyttöinen ja terveellinen voimavihannes. Lehtikaali sisältää runsaasti C- ja E-vitamiinia sekä karoteenia, valkuaisaineita ja rautaa. Smoothien lisäksi lehtikaalista voi tehdä esimerkiksi sipsejä, pestoa tai dippiä.

Vihersmoothie. 
kuva lainattu

  • 2 dl:n edestä lehtikaalia (vain lehtiosat)
  • puolikas banaani
  • 1 dl omenamehua
  • pieni puristus tuoretta sitruunamehua
  • 1 dl jäitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti