maanantai 21. lokakuuta 2013

72. Mikä ihmeen Hästäg?!Jotain hevosiin liittyvä vai (häst)?! Vai mistä ne oikein puhuu?

Kai sitä alkaa tässä iässä jo tippumaan näistä nykyajan kehityksistä, kun Cosmopolitanin ja BigBrotherin jutut menee ohi tajunnan niin, että viuhahti! Mutta onneksi Wikipedia osaa sivistää:
 
 
Hashtag (suomeksi mm. avainsana tai tunniste) on sosiaalisessa mediassa laajalti käytetty tapa luokitella viestejä. Hashtag koostuu symbolista # ja tekstiosasta (esim. #wikipedia).
Historia
Hashtagejä käytettiin aluksi IRC:ssä keskustelukanavien merkitsemisessä. Vuosia myöhemmin mikroblogipalvelu Twitter (avattu 2006) antoi mahdollisuuden kirjoittaa viesteihin hashtageja. Hashtagia klikkaamalla käyttäjä pääsee näkemään muut viestit, joissa kyseinen sana esiintyy (monissa palveluissa tämä ei poikkea normaalista hakutulosnäkymästä mitenkään). Myöhemmin myös muut palvelut ovat laajentaneet palveluitaan niin, että viestejä voi tagata. Vuonna 2013 suurin sosiaalisen median palvelu Facebook otti käyttöön hashtagit.

Nykyisin hashtagit ovat varsin yleisiä mm. televisio-ohjelmissa ja eri tapahtumissa. Televisio-ohjelmissa voidaan näyttää realiaikaisesti ihmisten lähettämiä viestejä (yleensä Twitter-viestejä) kuten esimerkiksi: #linnanjuhlat, #euroviisut tai #MMkisat. Wikipediassa

Tunnetuimpia verkkosivustoja, joissa hashtagit ovat (olleet) käytössä.
Sitten offtopikkiin
 
Heureka ilta-auringossa

moottoritie aamuauringossa
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti