tiistai 28. toukokuuta 2013

39. Lomafiiliksissä anyone..?!?

 

Vuosi sitten keväällä en malttanut odottaa, että pääsen pitkään odotetulle lomalle. Palkallista lomaa oli heinäkuun loppuun ja en osannut olla huolissaan työpaikasta. Olinhan 2010 keväältä valmistuttuani ollut melkein koko ajan oman alani töissä. 

Tilanne tänä keväänä on varsin erilainen.  Lokakuussa 2012 jäin työttömäksi kokeiltuani lehtifirman toimistopäällikkönä oloa pari kuukautta. Olin siihen asti ajatellut, että olisin valmis tekemään mitä vain työtä elämiseni eteen, mutta ehkä ei sittenkään. Olen kouluttautunut fysioterapeutiksi ja pidän työstäni, joten miksi tyytyisin muuhun? Työllistymismahdollisuudet Pohjois-Savossa ovat kuitenkin todella huonot - paikkoja on vain vähän auki ja tarvitaan paljon omaa aktiivisuutta, että pääsee edes haastatteluasteelle. Työ- ja elinkeinotoimistossa käynnit ovat masentavia - ei siellä enää tarjota töitä vaan kuitataan käynti ja annetaan seuraava ilmoittautumispäivämäärä. Nuorena ihmisenähän voin aina kouluttautua uuteen ammattiin!! Ei se kouluun pääsykään niin itsestään selvyys ole ja toivoisin saavani ehdä ensimmäisen ammattini mukaista työtä edes jonkin aikaa..

kahdeksan kuukauden työttömyydellä alkaa olla näkyviä vaikutuksia

onneksi olemme puolet ajastamme maalla hevosten kanssa niin siellä riittää puuhaa - kengittämään en ole ihan vielä ruvennut

 

Kun työnsaanti ei vielä muuten ole tarpeeksi hankalaa, niin nyt esiin on noussut heikkouteni siinä, kun minulla ei ole ajokorttia. Pariin työpaikkaan on ollut jo jonkinlaisia mahdollisuuksia, mutta työn tekee mahdottomaksi se kun minulla ei ole ajokorttia! Auto kyllä on! ;)


Onneksi koulujen bussikyydit kulkevat vielä niin työllistyin nyt viiden päivän ajaksi oman alan töihin. Kesä taitaa kulua sitten hevostellen ja autokouluillen. Suosituksia Kuopion alueen autokouluista otetaan vastaan..?

pitää vähän muistella, että mistä siinä vysionäärinä toimimisessa oikein oli kyse



1 kommentti: