keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

3. Matkailua

Aina emme tietenkään ole mualla tai kaupungissa, vaan joskus on mukava lähteä matkailemaan ja katselemaan muitakin kuin Savon maisemia. Hiihtolomaviikkoa 10 edeltävänä viikonloppuna kävimme kumppanini kanssa Pohjois-Karjalassa. Liikuimme Lieksa-Eno-Koli -akselilla. Meillä oli viikonlopuksi vuokrattu mökki läheltä Kolia, Enon puolelta. Mökki oli aivan loistava, hinta-laatu -suhde oli todellakin kohdallaan!

Saavuimme mökille perjantai-iltana, joten silloin ei maisemia voinut paljon katsella. Lauantai-aamuna mökin pihalta oli alla olevan kuvan mukaiset maisemat. Pakkasta oli kirpeät parikymmentä astetta, mutta päivää kohti lämpeni, koska oli aurinkoinen keli. Lumienkeli jätettiin jäälle meistä muistoksi.


Päivällä käytiin Lieksassa ostoksilla. Saattaa äkkiseltään ihmetyttää, että miksi siellä, mutta olen henkilökohtaisesti menettänyt osan sielustani Lieksaan. Olen ollut siellä kaksi kertaa työharjoittelussa opiskeluaikaan, ja haluan aina vain takaisin. Paikkakunnalla on aistittavissa historian havinaa ja ilmapiiri on rauhallinen



Illaksi menimme Kolille laskettelemaan. Perille ajoimme seitsemän kilometriä pitkää jäätietä. Ensin päädyimme Loma-Kolin puolelle, jossa mäet olivat todella jyrkkiä. Varsinkin, kun olen juuri viime vuonna vasta oppinut lumilautailemaan. Laskimme illan kuitenkin siellä ja sen jälkeen mökille saunomaan ja nukkumaan. Sunnuntaina menimme Ukko-Kolin rinteille. Siellä rinteet olivat enemmän meidän mieleemme ja aurinko oli seuranamme myös sunnuntaina.

Ihana reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti