maanantai 18. maaliskuuta 2013

4. Estekisapäivä

Sunnuntain ohjelmaan kuului aamulla lähtö kaupungista maalle hakemaan tyttö ja poni estekisoihin Siilinjärvelle. Ihan kukonlaulun aikaan ei onneksi tarvinnut tällä kertaa herätä! Siivottiin aamulla talli ja oltiin iloisia, kun oltiin aikataulua edellä. Sitten trailerin takaluukku päätti temppuilla ja loppujen lopuksi tuli taas todella kiire.

Tyttö kirjoittaa itse menestyksestään ja tekemisistään omassa blogissa, joten en siihen sisältöön nyt lähde sen enempää. Mutta kisoissa itsekin noin vuoden verran mukana kiertäneenä, ajattelin esitellä kisapäivää hieman omasta apurin näkökulmastani.

Kisapaikalla olen apuna mm. ponin kiinnipitämisessä, taluttamisessa ja loimien pukemisessa. Kun tyttö ja poni ovat verkkaamassa tai kentällä, niin jää hyvin aikaa tarkastella ilmapiiriä ja ympäristöä. Sää suosi meitä tällä kertaa kisoissa: kipakka pikkupakkanen ja aurinkoinen sää! Tämän kertaisen tarkastelun tuloksena sain otettua hieman kuvamateriaalia:

Hevosten kanssa toimiessa kuivattua tai säilöttyä heinää löytyy joka paikasta: hiuksista, vaatteista, vichypullosta jne. Siksi sitä on myös kaikissa näissä kuvissa.


Parhaat hevoshommarukkaset ovat ylläolevassa kuvassa näkyvät keltaiset karvahanskat! Apurillaon usein mukana jonkinlaista juotavaa: vichya tai kokista useimmiten. Jos et ole maistanut kyseistä Lidlin vichya, niin suosittelen! Kuvasta voisi luulla, että olen lyönyt hanskat tiskiin, mutta päivä meni pääpiirteissään hyvin, joten siihen ei ollut tarvetta.


Hevoshommissa apurilla on usein jalassa reinot tai kuomat. Kuomat ovat hyvät talli- ja ratsastuskengät ja reinot sopivat enemmän edustukseen kisoissa!


Ja sitten kasa heinää! Kyseisiä ufo-mokkuloita pyörii maalla meidänkin pihalla, ja niitä "otetaan" (työnnellään hikipäässä kumppanin kanssa) aina yksi kerrallaan talliin, mistä sitten riivitään neljälle nälkäiselle suulle syötävää useaan otteeseen päivän aikana. Kuntosalille ei tarvitse aivan joka päivä lähteä, kun puuhailee hevoshommissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti