tiistai 11. kesäkuuta 2013

42. Kesäreissusuunnitelmia

Minulla alkaa työt heinäkuun alusta. Ennen sitä on pari viikkoa aikaa käydä murun kanssa kesälomareissuilla. Ollaan mietitty, että ulkomaille ei tässä tilanteessa ole varaa, vaihtoehtoina tällä budjetilla on Tallinnan tai Tukholman risteilymatka, Ruunaa-retki pienimmäisen kanssa tai Viitasaari Open -kekkerit. Mökkeilemään aiotaan myös jossain vaiheessa. Seuraavat pari viikkoa näyttävät, että minne kaikkialle ehditään. Tuleva työpaikkani on Leppävirralla, joten silloinkin ehdin/ehditään mökkeillä.
Lieksan silta
 
 
Ruunaa ei ole kovin monelle välttämättä kovin tuttu paikka, joten liitän tähän mukaan hieman infoa kyseisestä paikasta. Olen laskenut Ruunaalla koskea kahdesti. Rakkaus Pohjois-Karjalaan syntyi kun ensimmäistä kertaa päädyin Lieksaan, silloiseen työharjoitteluun fysioterapiakoulutuksen yhteydessä. Vuotta myöhemmin tein toisen työharjoittelun siellä, ja olen edelleen perin ihastunut paikkakuntaan! :)  On kuin olisi aikamatkalla menneeseen luonnon keskellä. Ja paikkakunnan leipomossa saa ihania rahkapullia.
 
Tule ja koe Ruunaassa kuohuvat kosket ja Venäjän rajan läheisyys! Lieksanjoen maisemat tarjoavat mieleenpainuvia elämyksiä jokaisena vuodenaikana.

Ruunaan luonnonsuojelualue

Ruunaan sijainti SuomessaItä-Suomi, Pohjois-Karjala
Lieksa (www.lieksa.fi)
Pinta-ala 73 km², perustettu 1991
 
Kävely-, pyöräily-, hiihto- ja melontaharrastuksiin saa uutta hohtoa retkeilyalueen kiehtovissa maisemissa. Ruunaan retkeilyalueella voi kokea ainutlaatuisen seikkailun vapaana virtaavissa koskissa. Ruunaan koskireitti luo mahdollisuudet monenlaiselle vesillä liikkumiselle koskenlaskusta melontaan. Myös kalastuksen harrastajalle Ruunaassa on hyvät vedet istutettuine ja luontaisine lohikaloineen. Kalojen narraajille riittää haastetta 20 km pitkällä kalastusalueella. Talvisin kosket voi myös kiertää moottorikelkalla.
 
Matalan veden aikaan
Patikkaretkeilijöille koskimaisemissa ja mäntykankailla on runsaasti eri reittejä, joista löytyy vaihtoehtoja niin päiväkävijöille kuin useamman päivän vaeltajille. Ruunaan retkeilyalue rajoittuu itäosaltaan Ruunaan luonnonsuojelualueeseen, jossa samoilua voi jatkaa metsäpeuran reviireillä. Retkeilyalueilla harjoitetaan myös metsätaloutta ottaen kuitenkin huomioon luonnon virkistyskäytön tarpeet. (luontoon.fi/ruunaa)
 
Mutta ennenkuin lähdetään mihinkään muualle, niin pakataan kamat autoon ja traileriin, ja lähdetään kohti Ypäjää esteratsastuskisoihin. Tulen näkemään elämäni ensimmäiset Ypäjän kisat derbyine kaikkineen!
 
 

 
 

2 kommenttia: